Yamada Bee Farm
zur Hauptseite

Totul despre albine HOME Misterioasa viaţă a albinelor Povesti suprinzătoare cu albine O ocheadă într-un stup! Introducere în apicultură
Restaurantul mierii Buletin despre apicultura in lume Poveşti şi ilustraţii cu albine De la stupină






STEP3:Apicultura de-a lungul anului

Prezentare a stupinii si a muncii apicultorului în cele patru anotimpuri.


1.Inceputul primăverii

Odată cu topirea zăpezii si încălzirea vremii, matca incepe să depuna ouă, albinele se înmultesc şi încep să lucreze din greu la adunarea polenului florilor de prun şi hisakaki. Către sfârsitul lui martie, stupul este plin ochi.La epuizarea ciresului şi inceperea infloririi cosaciului se face prima recoltare a mierii. Aceasta recoltare se face la stupii goliti în prealabil de mierea din anul precedent si pregătiti pentru a înmagazina mierea nouă.

 




2.Primăvara

Sezonul de recoltare a mierii vine odată cu începerea înfloririi coşaciului.Albinele strâng miere din greu şi o adună in stup. Apicultorii asteaptă să se împlinească mierea şi pornesc la recoltarea ei, recunoscători albinelor pentru truda de adunare a mierii.



3.Vara

La terminarea florii de cosaci se transportă albinele la munte. Este anotimpul in care la munte infloresc diverse flori şi se strange miere rapid. Tot acum este şi perioada in care albinele se inmultesc rapid şi se despart de stup, astfel că e nevoie de atentie la aparitia roiurilor. Perioada din primăvară pană in vară este cea mai solicitantă, insă şi cea mai rodnică pentru apicultor.



4.Toamna

Pe la inceputul lui august apar viespile, duşmanii cei mai temuti ai albinelor, fiind necesare masuri de protectie. Trebuie avut grijă mai ales după taifunuri, cand apar viespile uriaşe. Deoarece numărul albinelor incepe sa scadă, se reduce numărul de rame din stup. Se verifică dacă există destulă miere pentru iernare.



5. Iarna

Iarna cea mai importantă e izolarea termică pentru a proteja albinele de frig. Iernarea se face in locuri insorite şi fără vant. In perioadele reci albinele iernează strangandu-se in formă de ghem astfel incat să pastreze inăuntru o temperatură de 25 de grade; astfel aşteaptă venirea primăverii stand cuminti in stup pentru a reduce la minimum pierderile de energie si hrănindu-se cu mierea stransă. In această perioadă apicultorul repară si curătă stupii, aşteptand şi el venirea primăverii impreună cu albinele.
 




Yamada Bee Farm (Kagaminocho Pref. Okayama) Copyright(C)2005 Yamada Bee Farm All Rights Reserved.