S.A. Centrul Apicol Yamada Inapoi

Cuvânt de salut
Fondare, spirit
Afaceri
Linii generale
Contribucii

Noutăţi
Angajări
Informaţii
Doar pentru limbile engleză, chineză şi coreeană.
Cumpărături
Totul despre albine
Fondare, spirit
Misiunea noastră, hotărîrea noastră, gândurile noastre
   


Spiritul fondării
Pentru sănătatea oamenilor din societate

Prilejul cu care Centrul de Apicultura Yamada a început producţia de lăptişor de matcă a fost naşterea în 1960 a fiicei şefului consiliului cu o boală de inimă *). Medicii specialişti au apreciat că ea nu va apuca zilele maturităţii şi au recomandat să fie operată atunci când va avea destulă putere să suporte operaţia.Seful consiliului, aflând de grava boală depistată imediat după naştere, a hotărît să încerce orice pentru a-şi creşte fiica şi a o opera de inimă şi a făcut toate eforturile posibile.

Tocmai în acea vreme a ajuns în Japonia vestea că Papa Pius al 12-lea s-a refăcut miraculos dintr-o stare critică după ce i-a fost administrat lăptişor de matcă. Aflând vestea, şeful consiliului a realizat că albinele pe care le creştea erau capabile să producă enigmaticul medicament numit lăptişor de matcă. Cu gândul că poate lăptişorul de matcă îl va ajuta la salvarea vieţii fiicei sale, din acea zi şeful consiliului a început să consulte felurite materiale şi să facă variate cercetări.Astfel, el a perfectat o tehnologie proprie de producţie de lăptişor de matcă pe scară largă.

Fiica şefului, poate şi datorită lăptişorului de matcă a crescut în bună sănătate până la paisprezece ani, însă în cele din urmă a murit din cauza eşecului operaţiei de inimă suportate.
Seful consiliului a fost extrem de şocat de moartea fiicei sale, lacrimile din ochi neuscându-i-se zile şi zile în şir. S-a gândit la faptul că fiica sa nu se va mai întoarce niciodată, însă că nu e bine să se lase copleşit de tristeţe. Că în lume există mulţi oameni chinuiţi de boli şi răni. Că prin moarte, fiica sa l-a învăţat despre misiunea sa ca apicultor în scopul păstrării sănătăţii altor mulţi oameni. Astfel, şeful consiliului a hotărît să continue cu şi mai mare seriozitate dezvoltarea produselor apicole prin intermediul dezvoltării tehnicilor de albinărit.

Intăritoarele produse de C.A. Yamada sunt astfel rodul sentimentului primar de păstrare a sănătăţii familiei. Sentimentele şefului consiliului şi al soţiei sale către fiica lor au fost dorinţa de înlăturare a chinului şi de alinare. Aceste două sentimente se scriu în limba japoneză cu două semne care, puse împreună, înseamnă filantropie—iubire către oameni. Noi considerăm astfel că spiritul de la baza activităţii companiei noastre este ducerea mai departe a “iubirii către om”, sentimentul care a constituit motivaţia şefului consiliului şi a soţiei sale de a fabrica noi produse.

Si acum, când furnizăm produsele noastre unui mare număr de clienţi, faţă de fiecare dintre dânşii ne purtăm ca şi cum ar fi singurul nostru client şi cel mai important. Si de acum încolo, cu acest gând în suflet, vom continua să producem şi să furnizăm produsele noastre.

*) Tetralogia Fallot. Este o malformaţie congenitală de cord, raportată în 1888 de către medicul francez Fallot, compusă din patru deficienţe combinate: îngustare a arterei pulmonare, deficienţă a pereţilor inimii, hipertrofiere a ventriculului drept, încălecare aortică.
Idei călăuzitoare

In scopul de a contribui la armonia dintre natură şi societatea umană
Noi ne-am decis direcţia afacerilor companiei noastre călăuziţi de spiritul fondării, care este iubirea către om: „pentru fiecare dintre oameni”. Astfel, am hotărît să respectăm cele trei idei călăuzitoare de mai jos:
- prin intermediul apiculturii, baza companiei noastre, noi am putut simţi îndeaproape modul de armonizare a albinelor cu natura.De aici am preluat modelul de activitate a întreprinderii, de a înţelege şi a studia cu modestie despre valoarea nepreţuită a mediului natural.
- Incrustându-ne în suflete ceea ce am învăţat de la albine: gândurile de recunoştinţă şi evlavie pentru natură, voinţa de a ne pune în slujba societăţii, ne fixăm ca obiectiv contribuţia la armonia dintre natură şi societatea umană.
- Precum albinele, cu silinţă şi spirit creator, noi ne canalizăm toate eforturile şi cunoştinţele pentru a realiza misiunea propusă de a răspândi darurile naturii în slujba celei mai de preţ valori a societăţii umane: sănătatea corpului şi a spiritului.

 
Copyright (C)2004 toate drepturile rezervate C.A.Yamada. Sus