S.A. Centrul Apicol Yamada Inapoi

Cuvânt de salut
Fondare, spirit
Afaceri
Linii generale
Contribuții
Biblioteca albinelor
Concursul de povești și cărti ilustrate cu albine
Ecoșcoală
Lecții despre albine
Seminar cultural
Activități de împădurire
Impăduriri în Nepal
Impăduriri în Mongolia Interioară
Pentru copiii copiilor copiilor noștri
Contribuții pentru mediu
Centrale eoliene
Centrale solare
Pășunea albinelor

Noutăți
Angajări
Informații
Doar pentru limbile engleză, chineză și coreeană.
Cumpărături
Totul despre albine
Ecoșcoală

Compania noastră invită în fiecare vară copii la stupinile noastre, în "Ecoșcoala" organizată de noi, unde copiii au prilejul să ia contact cu albinele. In Ecoșcoala noastră, începută în ideea ca prin experiența contactului cu albinele, copiilor să li se dea ocazia de a simți natura, am avut foarte mulți invitați și în acest an.
In anul 2005, între 4 iunie și 8 august am susținut 8 întâlniri, la care au participat peste 450 de copii împreună cu părinții lor, vizitând stupinele companiei noastre din Kagamino și din vecinătate.Participanții au observat mediul de viață al albinelor, au recoltat miere și au fabricat lumânări din ceară de albine.Copiilor le-a fost frică de albinele care zumzăiau în jurul stupilor, însă pe măsură ce au aflat mai multe despre ciudățeniile și obiceiurile lor, au fost tot mai atrași.Stupina de obicei liniștită a răsunat de vocile vioaie ale copiilor entuziasmați observând stupii și recoltând miere. Cu siguranță că senzația albinelor ținute în palmă și gustul mierii proaspăt recoltate au rămas ca amintiri de neuitat ale verii.Sperăm ca observarea stupinei le-a dat ocazia copiilor să își dea seama de faptul că oamenii sunt parte din natură și trăiesc împreună cu ea.
Odată cu degradarea mediului înconjurător și schimbarea stilului de viață, copiii au acum puține ocazii de a lua contact cu natura. Noi gândim că este o responsabilitate a companiei noastre să le transmitem copiilor, cei care vor prelua ștafeta epocii următoare, ideile comuniunii cu natura, valoarea neprețuită a fiecărei vieți și legătura dintre viețile tuturor.


Intâlniri "Ecoșcoală" și număr de participanți
Anul 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005
Număr de întâlniri 7 dăți 10 dăți 6 dăți 7 dăți 8 dăți 7 dăți 8 dăți
Număr de participanți 217 406 304 419 306 283 462
Spre prezentarea activităților

 
Copyright (C)2004 toate drepturile rezervate C.A.Yamada. Sus