S.A. Centrul Apicol Yamada Inapoi

Cuvânt de salut
Fondare, spirit
Afaceri
Linii generale
Contribuţii
Biblioteca albinelor
Concursul de poveşti şi cărti ilustrate cu albine
Ecoşcoală
Lecţii despre albine
Seminar cultural
Activităţi de împădurire
Impăduriri în Nepal
Impăduriri în Mongolia Interioară
Pentru copiii copiilor copiilor noştri
Contribuţii pentru mediu
Centrale eoliene
Centrale solare
Păşunea albinelor

Noutăţi
Angajări
Informaţii
Doar pentru limbile engleză, chineză şi coreeană.
Cumpărături
Totul despre albine
Seminar cultural C.A. Yamada

Pentru a pune în aplicare sloganul companiei noastre, “păstrarea sănătăţii fiecăruia dintre oameni”, Centrul Apicol Yamada organizează “Seminarul Cultural al Centrului Apicol Yamada”, patronând prelegeri pe felurite teme, precum “sănătate”, “terapie”, “cultură”, “mediu”, “educaţie”, etc.

25 Februarie 2006(Sb.)
A fost organizată cea de-a 30-a ediţie a Seminarului Cultural
C.A. Yamada, unde am avut ca invitat special pe Prof. Univ.Hiromi Takeuchi, decanul Facultăţii de Medicină din Universitatea Tottori.


Pe 25 februarie ne-am bucurat de prezenţa prof. univ. Hiromi Takeuchi de la Universitatea din Tottori, Facultatea de Medicină, care a ţinut o prelegere intitulată "Previziuni şi contramăsuri cu privire la alergia la polenul de cedru din acest an", în care a tratat despre tendinţe, măsuri, etc. privitoare la alergia la polen de cedru de anul acesta.

[Conţinutul prelegerii]
Cantitatea de polen emisă e considerată ca depinzând de climatul verii precedente. Intrucât vara trecută a fost mai răcoroasă decât media anuală, pentru acest an se prevede o cantitate de 10%-20% din cea de anul trecut.(considerată extrem de ridicată). Orientativ, emisia polenului începe aproximativ de Sf. Valentin, culminează în jurul Mărţişorului şi se termină în prima decadă a lunii mai. Mulţi alergici la polenul de cedru reacţionează şi la polenul de chiparos, ceea ce înseamnă că au parte de trei luni de simptome neplăcute.
Reacţia alergică la polenul de cedru e determinată de prezenţa anticorpului numit „IgE”, însă există şi purtători ai acestui anticorp care nu manifestă alergie. Printre cauzele externe se numără poluarea aerului, creşterea cantităţii de polen, iar după unele ipoteze chiar mediul de viaţă excesiv de igienic. Contramăsurile şi tratamentul sunt în general masca facială pentru a nu permite intrarea polenului, medicaţia cu antihistamine şi steroizi, existând şi metoda de imunizare (reducere a sensibilităţii) prin administrarea de polen în cantităţi mici. Există şi metode chirurgicale: adoptarea recentă a laserului ajută la reducerea problemelor pacienţilor.
Pe lângă acestea, metodele naturiste precum dieta cu anumite alimente şi întăritoare sunt şi ele larg apreciate, existând cercetări în cooperare între fabricanţi şi universităţi în felurite domenii. Cel mai de preferat este ca fiecare să îşi aleagă măsurile cele mai potrivite propriului său corp.



 

  <Despre Prof. Hiromi Takeuchi>
Conferenţiar universitar, Departamentul de Chirurgie ORL, Facultatea de Medicină a Universităţii din Tottori..
Martie 1971- Absolvent al Facultăţii de Medicină, Universitatea Tottori. Termină cursul de masterat al Scolii de Medicină, Universitatea din Tottori în martie 1976, activează în cadrul Spitalului Prefectural Central din Tottori, studiază în străinătate la Universitatea din Wales în calitate de cercetător cu bursă pe termen lung de la Ministerul Culturii, ajungând în actuala poziţie. Actualmente, membru al Societăţii Japoneze de Otorinolaringologie ca medic specialist şi a Societăţii Japoneze de cercetare a alergiilor ca membru validator. Printre activităţile de cercetare se numără: cercetarea clinică a alergiei nazale, operaţii ale cavităţii subnazale cu ajutorul oglinzii, etc.

Seminarii culturale organizate la C.A. Yamada până în prezent-
C.A. Yamada va organiza seminarii culturale şi de acum încolo.
Pentru informaţii despre seminariile culturale, rugăm contactaţi-ne la numărul de mai jos.
Biroul Seminarii Culturale, C.A. Yamada Tel: 0868-54-3999
Orar 9:00-18:00
Spre prezentarea activităţilor

 
Copyright (C)2004 toate drepturile rezervate C.A.Yamada. Sus