S.A. Centrul Apicol Yamada Inapoi

Cuvânt de salut
Fondare, spirit
Afaceri
Linii generale
Contribuții
Biblioteca albinelor
Concursul de povești și cărti ilustrate cu albine
Ecoșcoală
Lecții despre albine
Seminar cultural
Activități de împădurire
Impăduriri în Nepal
Impăduriri în Mongolia Interioară
Pentru copiii copiilor copiilor noștri
Contribuții pentru mediu
Centrale eoliene
Centrale solare
Pășunea albinelor

Noutăți
Angajări
Informații
Doar pentru limbile engleză, chineză și coreeană.
Cumpărături
Totul despre albine
Activități de împădurire

 
Prezentarea activităților Activități de împădurire Impăduriri în Nepal 2005

Raport asupra vizitei din 2005Această vizită a fost efectuată în scopul familiarizării cu situația și a observațiilor!

Intre 28 august și 2 septembrie 2005, angajații noștri dl. Hayase și dl. Kinomoto au efectuat o vizită în care au făcut observații asuprea teritoriului și a copacilor plantați, făcând aranjamentele necesare activității de sprijin independent (ajutoare în haine uzate și ajutoare pentru școala japoneză).
Compania noastră a efectuat împăduriri în Nepal începând din anul 1999.De cu doi ani în urmă, am organizat un tur de împădurire, la care am invitat persoane private, împreună cu care am simțit și am activat.Din nefericire, anul acesta, din cauza instabilității situației politice din Nepal, am fost nevoiți să renunțăm la turul de împădurire, astfel că nu am reușit să facem plantări împreună cu nepalezii.
Cu toate acestea, prin mâinile localnicilor din două sate, Chapacalka și Varindaha, împreună cu cele ale voluntarilor de la școala japoneză din teritoriu, s-au plantat zece mii de copaci, totalul ajungând astfel la 184.700.

Desfășurarea împăduririlor

Impreună cu domnul Syam, care efectuează activități de voluntariat, în scopul sprijinirii Nepalului din interiorul țării, am vizitat satul Varindaha, care a desfășurat activități de împădurire încă de acum doi ani.In acest sat s-au plantat anul acesta 2000 de copaci, patru săteni patrulând zi de zi neîncetat pentru supravegherea copacilor.Străbătând potecile patrulate de ei zilnic, am simțit dorința lor puternică de a nu lăsa nici un copăcel plantat să se usuce,
"Din vânzarea de rășină de la acești pini, câștigăm 10,000 de rupii pe an (15,000 yeni, cca 100 Euro).Ei ne ajută traiul".?
"Acesta e un copac Lapsy, care crește în munții dimprejurul depresiunii Katmandu.E un citric, ale cărui fructe sunt foarte căutate, vânzându-se scump datorită rarității lor; când va mai crește ne va fi de mare sprijin"; așa ni s-a explicat la fiecare dintre copaci.

Și copacii plantați anul trecut cresc normal.
Cât de mari au crescut copacii plantați acum trei ani!
 
M-am gândit la câți ani vor fi fiind oare necesari unui copăcel de 30 cm până să ajungă să fie folositor vieții localnicilor.Va mai fi nevoie de multă vreme până la simțirea roadelor activităților noastre, însă ascultând explicațiile dlui Syam și privind la pădurea pe zi ce trece mai bogată, am simțit că rezultatele deja au început să apară.

Reîntâlnirea cu copiii satului
Am vizitat și în acest an școala primară din sat, vizitată și anul trecut în scopul donării de haine purtate.Numărul copiilor nu s-a schimbat prea mult, însă am observat un mare progres:Scolii, anul trecut compuse numai din parter, i s-a adăugat un etaj.Sătenii, în lipsa banilor pentru sprijinire, au ajutat fiecare cu ce a putut, cărând materiale de construcții și ajutând la șantier, astfel venind în sprijinul construirii clădirii școlii.
Numărul școlilor primare din Nepal a început să crească puțin câte puțin în orașe, însă în satele de la munte lipsesc profesorii, lipsesc manualele si nu există nici destul spațiu pentru educație.Oricât ar vrea copiii să învețe, mulți dintre ei nu ajung la școală, trebuind să ajute la treburi în casă, familiile neavând nici cu ce să plătească taxele școlare.
Dl. Syam ne-a spus așa: " Dacă am reuși să îmbunătățim educația, cred că mulți copii ar ajunge să capete mai multe forțe pentru a lupta în viață".
Școala Copiii satului
La etajul școlii primare în construcție.

școală care n-are nici măcar curent electric.
Si totuși copiii sunt veseli.

Noi, în loc de simple ajutoare financiare și donații de lucruri, dorim să îi ajutăm pe localnici să pornească la treabă din proprie inițiativă; dorim să ne gândim împreună cu localnicii: care sunt marile probleme ale acestei țări_ ce putem face noi pentru activități pe termen lung în scopul propășirii satelor.
Nepalul, unde continuă tulburările politice, agravând astfel și mai rău condițiile de viață ale săracilor.Și de acum încolo, noi proiectăm să declanșăm noi activități și de a le amplifica în scopul de a continua ajutorarea nepalezilor pentru câștigarea autonomiei lor materiale.

Inapoi

 
Copyright (C)2004 toate drepturile rezervate C.A.Yamada. Sus